Пехарот за „Свети Трифун“ за најдобрите поети Печати
вторник, 11 февруари 2020 15:37

Во вторникот, на 11 февруари 2020, во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ се оддржа поетскиот настан “Пехарот на Свети Трифун“. Настанот беше по повод конкурсот за најдобра необјавена поетска творба посветена на празниците Свети Трифун и Свети Валентин на тема “Еден ден, а две слави“ и беа доделени наградите за најдобрите творби. Наградите се доделувааа во две возрасни категории: Прва од 13 до 19 години и Втора над 19 години. Во првата категорија наградите ги добија: 1 место - Марија В‘чкова; 2 место - Љупче Лалков и 3 место - Надица Коцева. Во втората категорија наградите ги добија: 1 место - Љупчо Атанасов; 2 место - Ангел Јанев и 3 место - Љиљана Атанасова. Гран при за најдобра песна освои Тодорка Андова. Настанот музички го збогати групата “Акустико“ од Кавадарци. “Пехарот на Свети трифун“ е во организација на Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци и Библиотека “Феткин“ Кавадарци.

84894212 2989126944484347 7998441531469987840 o

84682605 2989127094484332 6089429865201664000 o

 

84760145 2989126361151072 4042003342992343040 o

85127057 2989126711151037 8152094394506280960 o

86458086 2989126607817714 7988652789901295616 o

86429662 2989127031151005 3513128972902727680 o

86419711 2989126764484365 6618808636250521600 o

85017115 2989126277817747 4293171608828248064 o

85094050 2989184137811961 3826507460609310720 o